31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Basın Bülteni
31 Mayıs 2018

Tütün kullanımının sağlığa zararları konusunda toplumsal bilinç oluşturmak için tüm dünyada 31 Mayıs, Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlanmaktadır. Türkiye, dünyada en fazla tütün ürünü tüketen ülkeler sıralamasında ilk 10 arasında yer almaktadır. Her yıl ülkemizde 100 binden fazla kişi (bütün ölümlerin dörtte biri) doğrudan tütün kullanımına bağlı bir hastalıktan yaşamını kaybetmektedir. Sigara kan dolaşımı ve damarları, kalp sağlığını, ağız sağlığını tehdit etmektedir.

Bakanlığımızca, tütün ve tütün ürünleri kullanımından doğan zararların azaltılması kapsamında; tütün ürünlerine erişimin kısıtlanması, tütün ve tütün ürünleri kullanımından kaynaklanan zararlar konusunda toplumsal sağlık okuryazarlığının arttırılması, ikna edici sağlık iletişimi kampanyaları ile toplumsal farkındalığın oluşturulması ve ülkemizde sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacıyla yapılan rutin çalışmaların yanı sıra özel gün ve haftalarda da farklı etkinlikler düzenlenerek kamuoyunda konuyla ilgili farkındalık düzeyinin arttırılması hedeflenmektedir.

Bu nedenle yeni bir başlangıç için hepinizi ALO 171 Sigara Bırakma Danışma Hattı’nı aramaya, ilimizde hizmet veren Kırklareli Merkez Sağlıklı Yaşam Merkezi ve Lüleburgaz Devlet Hastanesi’nde bulunan Sigara Bırakma Polikliniklerine davet ediyoruz.

‘31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü’
münasebetiyle halkımızı bir kez daha bu küresel illetten uzak durmaya ve en kısa zamanda kurtulmaya davet ediyor, Sağlıklı Günler diliyoruz.

RAMAZAN FIRSAT SİGARAYI BIRAK
Kırklareli İl Sağlık Müdürlüğü