Lüleburgaz Devlet Hastanesi Bebek Dostu Hastane Çalışmalarına Başlanmıştır.
12 Haziran 2018

Türkiye’de gebelik döneminden başlanarak annelere "İlk 6 ay sadece anne sütü, sonrasında da uygun tamamlayıcı beslenme ile beraber 2 yaş ve ötesine kadar bebeğini emzirmesi" öğütlenmektedir. Ülkemizde çocuk sağlığı göstergelerinde son yıllarda oldukça önemli iyileşmeler göstermiş olup, bu alanda çok sayıda proje ve programlar yürütülmektedir. Söz konusu programlardan biri de bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak 1991 yılından beri yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” Programıdır.

Program kapsamında 07.06.2018 tarihinde Lüleburgaz Devlet Hastanesi Bebek Dostu Hastane çalışmalarına başlanmıştır.

• Bebek Dostu Lüleburgaz DH_01.jpg
  • Bebek Dostu Lüleburgaz DH_02.jpg