Özel Balkan Hastanesinde Anne Sütü Ve Emzirme Eğitimi Yapılmıştır.
01 Ağustos 2018

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Anne sütü; annenin bebeğine vereceği ilk ve en güzel hediyedir. Bebeğin doğumdan sonraki ilk bir saat içinde anne ile ten temasını sağlayarak emmeye başlaması ve ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi, altı aydan sonra iki yaş ve ötesi tamamlayıcı besinlerle emzirmeye devam edilmesi gerekmektedir.

Anne sütü en doğal en taze ve bebeğe en uygun besindir. Her bebek için kendi annesinin sütü idealdir ve bebeğe özel bileşimde salgılanır. Anne sütünün bileşimi; bebeğin erken doğumuna, gelişimine, gün içerisindeki öğünlerine göre değişmektedir.

Anne sütü:

- İlk 6 ayda bebeğin besin ihtiyacının % 100’ ünü
- 6-12 ay arası bebeğin besin ihtiyacının %50’ sini
- 12. aydan itibaren de % 30’ nu karşılar.

Bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak 1991 yılından beri “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” Programı yürütülmektedir. Program kapsamında 26 Temmuz 2018 tarihinde Özel Balkan Hastanesi’nde çalışan 34 sağlık personeline Müdürlüğümüz eğitimcileri tarafından Anne Sütü ve Emzirme Eğitimi yapılmıştır.

• anne sütü eğitim_resim_01.jpg
  • anne sütü eğitim_resim_02.jpg