Bebek Dostu Hastane Çalışmaları Devam Ediyor.
03 Ağustos 2018

ANNE SÜTÜ; ANNENİN BEBEĞİNE VERECEĞİ İLK VE  EN  GÜZEL HEDİYEDİR…

Bütün bebekler ve çocuklar, sağlıklı olmak ve sağlığını korumak için yeterince beslenme hakkına sahiptir. Emzirme ise, bebeklere ve çocuklara bu hakkı sağlayan en ideal yöntemdir. Sağlıklı beslenmeye giden yolda atılması gereken ilk adım anne sütü ile emzirmenin korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılmasıdır.

Anne sütü, en doğal en taze ve en uygun besindir. Her bebek için kendi annesinin sütü idealdir.  Her bebeğe özel bileşimde salgılanır. Anne sütü bileşimi, bebeğin;  erken doğumuna, gelişimine, gün içindeki öğünlerine göre en uygun olacak şekilde değişmektedir.

Anne Sütü ve Emzirme; Anne  ve  bebek  arasında vazgeçilmez  duygusal  bir  bağ oluşturur. Anne ve bebek arasında vazgeçilmez duygusal  bir  bağ oluşturur. İlk süt  (kolostrum)  içerdiği yoğun  bağışıklık  maddeleri ile  bebeği  hastalıklardan korur. İlk süt  (kolostrum)  içerdiği yoğun bağışıklık  maddeleri ile  bebeği  hastalıklardan korur. Anne sütü, bebeğin su ihtiyacını tam olarak karşılar, ayrıca su verilmesine gerek yoktur. Anne Sütü, büyüme faktörü içerdiği için bebekler daha iyi büyürler. Anne sütü bebeğin zekasını 8 -10 puan artırır. Anne  sütü  alan  bebekler, diğer  besinlerle  beslenen bebeklerden  daha  zeki  olurlar.

Ülkemizde bebek ve çocuk sağlığına yönelik olarak hatalı anne sütü uygulamalarının önlenmesi, emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesine yönelik olarak 1991 yılından beri “ Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” sürdürülmektedir. Program kapsamında tüm doğan bebeklerin doğumdan sonra ilk yarım/bir saat içerisinde anne ile bebeğin ten teması sağlanarak emzirmeye başlanması ve ilk 6 ay sadece anne sütünün verilmesi, 6. aydan sonra ek gıdalar ile birlikte 2 yaş ve ötesi emzirilmeye devam edilmesinin sağlanması ülke politikamızdır. İdeal bir besin olan ve olumlu etkileri yaşam boyu devam eden anne sütü ile beslenme her çocuğun en doğal hakkıdır. Bebeğin yaşama şansını arttırır.

İlimiz Vize Devlet Hastanesi “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” unvanını almak için başlatmış olduğu çalışmalar kapsamında 02.08.2018 tarihinde Müdürlüğümüz personeli tarafından değerlendirme çalışmaları yapılmıştır.

•  Bebek Dostu Hastane_01.jpg
  •  Bebek Dostu Hastane_02.jpg