2023 YILI 6. DÖNEM 4924 SAYILI KANUNA GÖRE SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞTIRILMASINA DAİR İLAN METNİ
15 Eylül 2023

Belgeler:
S28BW-823091510541.pdf

Kadrolu olarak çalışan Tabip ve Uzman Tabiplerin 4924 Sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ile Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2023/1 Nolu Genelgesi gereği 2023 yılı vizelerine göre 4924 sayılı sözleşmeli personel pozisyonlarına geçiş işlemleri yapılacak olup, söz konusu geçiş işlemi aşağıda belirtilen usul ve esaslara göre Müdürlüğümüzce sonuçlandırılacaktır.

USUL VE ESASLAR

1) Sözleşmeli personel pozisyonlarına geçmek üzere başvuran personelin başvuruları ilgili mevzuata göre Komisyonca değerlendirilecektir.

2) 26/03/2013 tarihli ve 28599 sayılı Sağlık Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri gereği düzenlenen Personel Dağılım Cetvelinde öngörülmeyen branşlarda veya Personel Dağılım Cetvelinde belirlenen sayının üzerinde sözleşmeli personel istihdamı yapılmayacaktır.

3) Boş sözleşmeli pozisyonlara öncelikle, pozisyonların vize edildiği birimlerde çalışanların yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Yerleştirmede Ek-II sayılı cetvellerde düzenlenen pozisyonlar esas alınarak ana dal Uzman Tabiplerin yerleştirme işlemleri sırası ile yapılacak olup, boş pozisyon kalması halinde Devlet hizmeti yükümlüsü olan ana dal uzman tabiplerin Devlet Hizmeti Yükümlülüğünün son 6 (altı) ayı içerisinde başvurmaları ile Devlet Hizmeti Yükümlüğünün bitimine müteakip 1 (bir) yıl çalışmayı taahhüt etmeleri kaydıyla ve taahhütnameyi kura başvuru evrakları ile göndermeleri halinde başvurusu geçerli sayılarak yerleştirme işlemleri yapılacaktır. Belirtilen sıralamaya aykırı olarak yapılan yerleştirme işlemi geçersiz olacaktır.

4) İl içerisindeki yerleştirme işlemleri, sözleşmenin feshi işlemleri ve sözleşmenin feshinden sonra Devlet Memurluğuna atama işlemleri Müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır.

5) 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında sözleşmeli yönetici olarak görev alanların anılan Kanuna göre sözleşmeli statüye geçiş yapabilmeleri için başvuru aşamasında talepleri alınabilecek olup, ancak atama sırasında 663 sözleşmelerini feshederek kadrolu görevlerine dönmeleri gerekmektedir.

6) 5258 sayılı Kanuna göre aile hekimliğine geçen hekimlerin de sözleşmeli statüye geçiş yapabilmeleri için başvuru aşamasında talepleri alınabilecek, ancak atama sırasında aile hekimliği sözleşmelerini feshederek kadrolu görevlerine dönmeleri gerekmektedir.

7) Personelin sözleşmeli statüye geçiş işlemleri ÇKYS üzerinden gerçekleştirilecek olup, personele Hizmet Sözleşmesi ve ekindeki hedef değerlendirme formu imzalatılarak göreve başlayışları sağlanacaktır.

8) Sözleşmeli personel statüsüne geçenlerden sözleşmelerinin bitiminde Devlet Memuru olarak atanmak isteyenlerin nakilleri, eski görev yaptıkları birime yapılacaktır. Bu birimlerde boşluk bulunmaması halinde öncelikle bu birimlerin bulunduğu il merkezi/ilçeye, birimin bulunduğu il merkezi/ilçede yer bulunmaması halinde il içerisinde ihtiyaç bulunan diğer birimlere 657 sayılı Kanunun ilgili hükümlerine göre naklen atanacaktır.

9) Usulüne uygun veya usulüne uygun olmadan görevinden ayrılan sözleşmeli personel sözleşme imzalamama süresi 2 (iki) yıl, Devlet Hizmeti Yükümlüsü olup da sözleşmeli pozisyona geçen personel 1 (bir) yıl çalışacağına dair vermiş olduğu taahhütnameye aykırı davranarak sözleşmesini mazeret atamaları ile mahkeme kararlarının uygulanması hariç taahhüt ettiği süreden önce feshederse, fesih tarihinden itibaren 3 (üç) yıl geçmeden yeniden sözleşmeli pozisyonda istihdam edilmeyecektir.

10) Ücretsiz izinde (askerlik, doğum vb.) olan personelin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

11) Devlet hizmeti yükümlüsü olup olmadığına bakılmaksızın doğum sonrası ve askerlik sebebiyle aylıksız izne ayrılmak amacıyla sözleşmesini fesheden personel için yeniden sözleşme imzalanma aşamasında cezai şart uygulanmayacaktır. Bu kuraya aşağıda isimleri yazılı sağlık tesislerinde kadroları olup halen aktif görev yapan Uzman Tabiplerin başvuruları kabul edilecektir. Başka bir birime başvurusu kabul edilmeyecektir. Geçiş işlemleri bittikten sonra boş kalan kadrolar için ayrıca ilana çıkılacaktır.

12) Başvuru evrakı imzasız olanlar, onaysız olanlar ve başvuru evrakı 15/09/2023 tarihinden önce ve 20/09/2023 tarihinden sonra gelenlerin dilekçeleri değerlendirmeye alınmayacaktır. Belirtilen tarihler arasında EBYS üzerinden gelen evraklar yeterli olup, asıl belgeler sonradan gelmesi şartıyla değerlendirmeye alınacaktır.

İlan Takvimi: Başvuruların Alınması;15/09/2023-20/09/2023 (Mesai Bitimi)

Kura Tarihi 22/09/2023 olacaktır.

ACİL TIP

BEYİN VE SİNİR CERRAHİSİ