Aile Planlaması Klinik Eğitimlerimiz Başladı.
22 Haziran 2018

Aile Planlaması Birimimiz sağlık çalışanlarına yönelik Rahim İçi Araç Eğitimi ve Aile Planlaması beceri eğitimine başlanmıştır. Eğitimlerimiz Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Uzm.Dr.Olgu Nur DERECİ ve Ebe Fatma AKYÜZ tarafından verilmektedir. Kurs bitiminde eğitimcilere sertifika verilmekte olup, beceri kursunu tamamlayan personelimiz bağlı bulundukları kurumda RİA uygulama ve danışmanlık hizmeti sunabilmektedir.

Eğitimlerin dışında, merkezimize başvuran ve aile planlaması hizmetlerinden yararlanmak isteyen herkese sağlığa zarar vermeyen, uygulaması kolay, maliyeti düşük olan, çiftler tarafından benimsenen ideal korunma yöntemleri hakkında danışmanlık hizmeti verilmektedir. Amaç; anne ve doğacak çocukların sağlıklı olması ve çocuk sahibi olmak istendiğinde gebeliğin oluşmasıdır. Çünkü iki yıldan az aralıklarla yapılan doğumlar, annenin vücut sağlığını önemli ölçüde bozmakta, gebelik sırasında riskleri artırmakta, hatta ara vermeden arka arkaya yapılan doğumlar anne ölümlerine neden olmaktadır. Ayrıca sık aralıklarla doğan çocukların anne karnında gelişmeleri tam olmamakta sakatlık oranı yükselmekte, bakımları güçleşmekte ve bebek ölümleri artmaktadır. Bu gibi durumların önüne geçmek için başvuran herkese Sağlık Bakanlığı tarafından ücretsiz verilen tüm aile planlaması yöntemleri ve ücretsiz danışmanlık hizmeti verilmektedir.

• Aile Planlaması Klinik Eğitim_01.jpg
  • Aile Planlaması Klinik Eğitim_03.jpg